Usluge

Održavanje i servis vozila

Redovnim servisnim pregledima osiguravate vašem vozilu pravilno održavanje i samim time doprinosite njegovoj dugovječnosti.
Redovni servisni pregled ne služi samo za održavanje vozila, već i za prometnu i Vašu sigurnost. Iz tog razloga potrebno je redovito održavati vozilo prema Planu održavanja.

Priprema vozila za tehnički pregled

Svrha tehničkih pregleda jest otkriti nedostatke na vozilu koji mogu utjecati na sigurnost vašeg vozila i putnika u njemu, na sigurnost ostalih sudionika u prometu (pješaka, biciklista, ostalih vozila, itd.) te osigurati da vozila svojim prometovanjem što manje utječu na okoliš. Tehničkim pregledom motornog vozila se također utvrđuje da li je vozilo opremljeno propisanom opremom i uređajima, da li su isti ispravni, te udovoljavaju li uvjetima iz propisa za sigurno sudjelovanje u prometu.

Automehanika i autoelektrika

Autoelektričari održavaju električne i elektroničke uređaje i instalacije u automobilu, montiraju i demontiraju rasvjetu automobila i reguliraju paljenje. Budući da moderni automobili imaju sve više elektronički reguliranih funkcija, primjena osnovnih znanja elektrotehnike i elektronike na električne i elektroničke uređaje u automobilu ključna je u ovom zanimanju.

Brzi servis

Obuhvaća sve one usluge koje podrazumijevaju brzu uslugu zamjene, poput ulja, filtera i sl.

Generalno uređenje motora

Radimo generalna uređenja motora za benzinske i diesel motore. Glava motora je najsloženiji sklop mehaničkog dijela motora, obzirom na funkciju i opterećenja kojima je izložena. Toplinska i dinamička naprezanja iznimno su velika te i najmanje greške i oštećenja na ovom sklopu mogu izazvati ozbiljna oštećenja motora u cjelini, a posebice klipnog mehanizma. Neispravna ili oštećena glava motora pogoršava performanse i povećava potrošnju goriva, a može izazvati opasno miješanje rashladne tekućine i maziva. Zbog toga oštećenu glavu motora treba što prije kvalitetno popraviti (reparirati).

Servis mjenjača

Redovitom kontrolom i zamjenom ulja u mjenjaču, vozilu osiguravamo dugotrajnost ležajeva i dijelova mjenjača.

Kontrola i izmjena svih filtara i tekućina

Potrebno je redovito kontrolirati i mijenjati filtere i tekućine na vozilu jer oni su „pluća“ Vašeg automobila.

Izmjena dijelova kočionog sustava (izmjena diskova, kočionih obloga)

Kočnice su na automobilu od iznimne važnosti za sigurnost putnika, ali i cijelog prometa.
Zato je bitno svaku izmjenu guma popratiti pregledom ispravnosti kočnica.
Ukoliko se utvrdi da su Vam diskovi ili kočione pločice istrošene, najbolje ih je zamijeniti
u što kraćem roku.

Reparatura kočionih čeljusti

Reparacija kočionih kliješta obuhvaća izmjenu gumica, klipića, ležajeva ili piksi na zadnjim kočionim klještima, ovisno o modelu.
Pjeskarenje i bojanje nemaju samo estetsku funkciju već prije svega pružaju zaštitu Vašem kočionom sistemu.

Kontrola ovjesa, izmjena dijelova ovjesa

Ovjes kotača nam omogućuje upravljanje vozilom i udobnije prelaske neravnina, te je on veza između karoserije i kotača. Ovjes kao cjelina sa oprugom i amortizerom je faktor sigurnosti, stabilnosti i komfora vožnje.
U uvjetima u kojima radi pod stalnim je djelovanjem statičkih i dinamičkih sila koje su tim veće što je brzina vozila veća. Trajnost pojedinih dijelova ovjesa ovisi o načinu vožnje, voznoj podlozi, te vrsti i dimenziji pneumatika.
Ovjes kotača i stanje amortizera bi trebalo kontrolirati na svakom redovitom servisu vozila.

Ultrazvučno čišćenje injektora

Zbog očuvanja i boljeg rada motora te optimalne potrošnje potrebno je na vozilu po potrebi izvršiti ultrazvučno čišćenje injektora. Čišćenje je potrebno radi kvalitete goriva i raznih nečistoća koje se nalaze u njemu te prolaskom kroz sistem stvaraju talog.

Računalna dijagnostika

Vaše vozilo je opremljeno sa nekoliko procesora koji vode brigu o Vašoj udobnosti i komforu prilikom vožnje. Dijagnostičkim uređajima provjeravaju i ugađaju se parametri na vozilu kako bi ono bilo spremno pružiti Vam osjećaj sigurnosti i ugode tokom vožnje. Stručnim tehničarima dijagnostika olakšava pronalaženje uzroka kvara na vozilu kao i njegovo otklanjanje.

Vulkanizerske usluge

Kod nas možete obaviti vulkanizerske usluge montaže, demontaže guma, balansiranja kao i krpanja pneumatika. Nudimo niz pogodnosti kroz dodatne popuste u sezonskim akcijama – ljeto, zima.

Punjenje klima uređaja

Svako vozilo koje je opremljeno klima uređajem zahtijeva svakih 24 mjeseci provjeru i punjenje , odnosno zamjenu ulja u kompresoru, vakumiranje sistema da se izvuče vlaga te punjenje rashladnog medija.

Geometriju kotača

Dobro podešena geometrija kotača osigurava Vam sigurnost, stabilnost i lakšu upravljivost vozilom. Sa podešenom geometrijom osiguravate duži vijek guma jer će se trošiti simetrično. Za Vas smo osigurali najmoderniji uređaj za geometriju, radi se uređaju HUNTER Alighment HawkEye najnovije generacije.

Kontrolu ispušnih plinova

Kako bi osigurali tehničku ispravnost vozila i provjerili da li Vaše vozilo osigurava prolaz testova na tehničkom pregledu nudio Vam uslugu provjere ispušnih plinova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *